რაჭული ლორისა და ძეხვეულის ხორუმი

უდაოა , რომ საქართველოს ულამაზესი კუთხე რაჭა , გარდა ამ კუთხისათვის დამახასიათებელი ულამაზესი ბუნებისა , გამორჩეულია სამზარეულოთი და უგემრიელესი კერძების მრავაფეროვანი მენიუთი 

 რაჭა ლორის სამშობლოა კარგად გამოყვანილი ლორი კი უდაოდ რაჭასთან არის ასოცირებული ..

-“ღორი სიცოცხლე მათიო ” -წერდა რაჭველებზე ვახუშტი ბაგრატიონი ..
რაჭული ლორის გამოყვანა საშობაო მარხვის წინ იწყება , რადგან მარხვაში ხორცი არ იჭმება . რაჭველები კი , დაკლული ღორის ხორცს ამარილებენ , ბუხრის წინ კიდებენ .

როდესაც ნიავი დაუბერავს და ხორცს მოეალერსება , ის ფერს იცვლის და მუქ შეფერილობას იღებს მისი დამზადებისას შეშასაც კი დიდი მნიშვნელობა ენიჭება ,

გამორჩეული კი- წიფელა და რთხმელაა  

“რაჭული ღორის და ძეხვეულის ხორუმი ” უგემრიელესი შემწვარ -შებოლილი სულგუნის ,

მჟავის ასორტის და  მოხარშული კარტოფილის გარნირით შეგიძლიათ ჩვენი პაბების ქსელში .

კერძის ღირებულება- 58ლარი (გათვლილია 4-5 პერსონაზე )

 

2019-01-24T12:17:17+04:00