ხინკალი

ქართული სამზარეულოს ღირსეული წარმომადგენელია ხორცის ფარშის გულსართით შეზავებული ,წვნიანი ხინკალი .

ძველებური ტრადიციისამებრ ხინკალს ჩვენი წინაპრები კვირა დღეს ანუ”მზის დღეს” ამზადებდნენ.

ხინკლის ფორმა თავისი ნაოჭებით წააგავს ბორჯღალს , არსანიშნავია , რომ

ქართველებისთვის  , ბორჯღალი არის მზის, სიცოცხლის მარადი მოძრაობის სიმბოლო.

 

ჩვენს პაბებში შეგიძლიათ დააგემოვნოთ უგემრიელესი , წვნიანი ხინკალი,

როგორც მოხეური , ასევე ქალაქური , ყველის , სოკოს , საქონლის , კარტოფილის და ახლა უკვე ხაჭოს ხინკალი. (ევრო პაბი )

 

 

 

2019-02-10T08:39:00+00:00